20. 10. 2023 Od admin

Tanzánie – říjen 2023

V říjnu 2023 jsme v počtu sedmi expedičníků – Libor, Milan, František, Luboš, Zdeněk, Mirek a moje maličkost – absolvovali fantastické putování po národních parcích severní Tanzánie (Serengeti, Tarangire, Lake Manyara a kráter Ngorongoro) a jako třešinka na dortu na závěr byl přejezd z Arusha na východní pobřeží pod Tangu a relaxace u Indického oceánu. Stihli jsme navštívit i pohoří Usambara a kromě našeho Dennise (toho NEJ průvodce a řidiče a hlavně mého dobrého kamaráda) s námi poprvé cestovala (z Arushi k oceánu) i jeho žena Maria. Letěli jsme s Qatar Airways z Vídně na mezinárodní letiště Kilimanjaro (přes Doha) s minimálním časem při přestupu, takže veskrze pohodová cesta. Let z Dohá do Arushi byl operován OmanAir, ale standard měli blízký Qatarům.

Kromě Mirka a Zdendy v Africe ještě nikdo z naší party nebyl a tak se musím přiznat, že jsem se na jejich pocity a vjemy opravdu silně těšila. A budu sem postupně přidávat jejich zážitky.

Naše putování začalo v parku Tarangire, v pohodové lodgi kousek od brány do parku. Lodge založila a provozuje masajská rodina a všichni v lodži byli fantastičtí. Už tam jsme byli úspěšní – stáda slonů, mámy s malými slůňaty všude kolem nás včetně noční návštěvy slonů kousek od prostoru restaurace, takže cesta v doprovodu Masaje do stanu byl super zážitek.

Tanzánie říjen 2023, NP Tarangire - zebra stepní

Z Tarangire jsme pokračovali do Karatu, které pro nás bylo výchozím bodem pro Serengeti.

Serengeti se překonalo v počtu lvů, ale i zážitků celkově.